1. listopadu 2011

Ne vydírání lidu referendem - Pryč s vládou - Okamžité volby

"Pryč s vládou. Okamžité volby. Ne nepokrytému vydírání a ideologickému zastrašování lidí. Vydírání neuspěje. Oznámení předsedy vlády ohledně referenda znamená, že je vytvořen rozsáhlý mechanismus přinucení lidu, jehož prostřednictvím vláda a EU využije veškeré dostupné prostředky, hrozby a provokace s cílem podmanit si dělnickou třídu a lidové vrstvy a dotlačit je k souhlasu s novou dohodou.

Referendum bude prováděno novým reakčním zákonem, plácajícím dohromady pozice KKE s pozicí ND (opoziční pravicová strana) a dalších stran, a to navzdory skutečnosti, že jsou diametrálně odlišné, zatímco strategie vlády je totožná se strategií ND, Laosu (krajně pravicová strana) a jejich dalších nohsledů. Okamžité volby. Dělnická třída a lidové vrstvy si je musí vynutit a přivítat je masovými mobilizacemi po celé zemi. Svou činností a hlasováním musí tvrdě udeřit proti buržoaznímu politickému systému, připravit půdu pro svržení protilidové politické linie, moci monopolů."

NYNÍ MUSÍ LID ROZHODNĚJI ZASÁHNOUT

KKE vyzývá pracující, živnostníky a mladé lidi Attiky ke shromáždění na náměstí Syntagma v pátek 4. listopadu v 18:00 odpoledne. Vyzývá ke spojenectví vedoucímu k tomu, aby lidé sami mohli rozhodněji zasahovat do vývoje.

Překlad: Komunistický svaz mládeže